Veelgestelde Vragen

Hoe werkt machtigen via DigiD?

  1. Ga naar mijn.cbr.nl klik op “inloggen met DigiD” en log in.
  2. Vul in het vakje ”CBR-rijschoolnummer” ons rijschoolnummer in. Dit is 1926X8.
  3. Je ziet dan automatisch het volgende verschijnen:
    – Naam: Rijschool Alibaba
    – Plaats: Schiedam
  4. Vul je eigen gegevens in: roepnaam, postcode, woonplaats en je huisnummer.

Vanaf welke leeftijd mag ik lessen en examen afleggen?

Bij Rijschool ALIBABA kun je nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf de dag dat je 17 jaar oud bent geworden mag je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van door jou gekozen coach(es) de weg op. Je hoeft dus niet meer tot je 18e verjaardag te wachten om eindelijk met rijlessen te mogen beginnen. 

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Het is lastig om te voorspellen hoeveel rijlessen je in totaal nodig hebt. Landelijk gezien heeft een gemiddelde cursist voor het autorijbewijs tussen de 35 en 45 rijlessen nodig om het examen succesvol af te leggen. Hoeveel rijlessen je nodig hebt, is voor iedereen anders. De een heeft het rijden immers sneller onder de knie dan de ander. Heb jij onze rijlespakketten al gezien? Check snel onze supervoordelige lespakketten!

Waar lessen wij?

Wij lessen voornamelijk in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Capelle a/d IJssel. Staat je woonplaats er niet bij? Wees niet getreurd! Neem gerust contact met me op, en ik kijk direct wat ik voor je kan betekenen.